LA FAMÍLIA GÓMEZ-PÉREZ TORNA A ASSETJAR

La família Gómez-Pérez assetja de nou. Després d’haver expulsat a les veïnes de dos blocs ara fa tres anys, la família Gómez-Pérez ha iniciat un nou atac d’assetjament immobiliari a companyes de la PAHC.

En aquest cas es tracta de 7 companyes que viuen a Can Justa: una casa que era propietat del fons voltor Cerberus-Divarian i que es va recuperar fa dos anys per al parc d’habitatge col·lectiu de la PAHC. L’Òscar Gómez Pérez va comprar la finca “amb bitxo” l’estiu del 2023 al fons voltor, estalviant-se així centenars de milers d’euros. Una casa que, als peus del Montseny, segur que serà una gran operació d’especulació. Al principi, les habitants de Can Justa van iniciar una negociació per tenir temps de trobar una nova llar, però ell de seguida va trencar amb els pactes i va iniciar el procés judicial. Des de llavors va començar un malson d’intimidacions i amenaces. I tot aquest procés no hauria estat possible sense l’advocat Rafael Net; un advocat que, fins fa uns anys, havia estat company de la PAHC i que ara ha decidit representar els interessos d’una família de rendistes i d’especuladors.

I és que l’Òscar Gómez Pérez pertany a una família que és de sobres coneguda al territori per les seves pràctiques d’assetjament immobiliari i intimidació relacionades amb l’especulació de l’habitatge (talls de subministraments, increpar a la matinada, persecucions pel carrer…). Fa dos anys ja vam iniciar una campanya contra ells, ja que, amb pràctiques d’assetjament, va acabar fent fora a moltes famílies llogateres que vivien a un bloc de la seva propietat. En aquell moment vam iniciar una campanya de denúncia pública i ja els vam portar a judici, ara, ho tornarem a fer.

Des que es va tenir el primer contacte amb ell fins ara, el conflicte ha anat escalant i, seguint el modus operandi de la família, les habitants de Can Justa han rebut amenaces, coaccions i intimidacions per part de l’Òscar i d’altres persones que l’acompanyen. Amb l’excusa d’haver comprat la casa, s’ha presentat més de deu vegades a la finca, amb una actitud intimidatòria, sovint prenent begudes alcohòliques i amenaçant de forma constant. En les darreres setmanes, la conflictivitat ha augmentat fins al punt que ha tallat la llum, ha trencat els cadenats de la porta en nombroses ocasions entrant a la finca i ha rebentat les rodes dels cotxes (10 rodes) entre altres accions intimidatòries. Des de la PAHC considerem que és inacceptable que les companyes que viuen a Can Justa estiguin vivint aquesta situació d’angoixa, inseguretat i por en la casa que consideren seva, del poble i de la PAHC.

Davant d’aquests fets, tornem a llançar una ofensiva contra la família Gómez-Pérez. De moment hem decidit denunciar l’Òscar per les seves pràctiques d’assetjament i, per això, llancem un missatge de solidaritat amb les companyes de Can Justa. Can Justa ha estat un espai de trobada, refugi i inspiració per moltes persones i col·lectius de Sant Celoni i de la zona i ens agradaria que seguís sent així. Tot i això, la situació és difícil i les companyes demanen temps per poder buscar una nova llar on viure, i que la família Gómez-Pérez les deixi tranquil·les durant aquest temps.

A més a més, us demanem que estigueu atentes a possibles convocatòries. També us animem a seguir fent activitats, reunions, tancades de col·lectius i visites durant la setmana, els caps de setmana, ponts, festius… a Can Justa, que també és casa vostra. Perquè els especuladors i assetjadors no hi tinguin cabuda als nostres pobles, ara necessitem més que mai tot el vostre suport!

De les cases en farem trinxeres, la solidaritat serà sempre la nostra millor arma!

PAHC BAIX MONTSENY

Deixa un comentari