La PAHC Baix Montseny som un col·lectiu que lluita pel dret a un habitatge digne per tothom. Vam néixer com a PAH Baix Montseny l’any 2012 i des de llavors treballem plegades, assembleàriament i a partir del suport mutu. A la nostra assemblea hi han participat moltíssimes persones i hem resolt moltíssims casos de veïns i veïnes de Sant Celoni, Palau, Sant Esteve, Breda, Vilamajor, Sils, Arbúcies.

L’any 2019 ens vam rebatejar com a PAHC Baix Montseny: vam afegir la C a les nostres sigles i vam passar a ser la Plataforma d’Afectades per l’Habitatge i el Capitalisme perquè tenim clar que és el sistema actual el que implica les vulneracions relacionades amb el dret a l’habitatge que patim.

Una de les comissions de la PAHC Baix Montseny és la comissió d’Obra Social, que s’emmarca dins de la campanya d‘Obra Social de la PAH. En aquest espai és on tractem els casos d’aquelles persones que han esgotat totes les vies legals i administratives per trobar un habitatge digne i que per la situació econòmica, social i política que vivim no tenen cap alternativa real viable que no sigui l’ocupació. Amb el suport d’aquesta comissió i de l’assemblea mirem d’ocupar habitatges buits de bancs o grans tenidors perquè aquests companys hi puguin viure i forçar la propietat a concedir als usuaris un lloguer social que puguin assumir. El gener de 2020 vam alliberar el Bloc Caliu i el maig de 2021 el bloc La Moreneta, els dos a Sant Celoni i propietat de la Sareb.

Pis ocupat el 2020

Som membres de la PAH. Com segurament sabreu, aquest col·lectiu va néixer l’any 2009 arran de la crisi econòmica per mirar de trobar solucions als problemes d’habitatge que se’n van derivar, especialment els relacionats amb els préstecs hipotecaris. Actualment està formada per desenes d’assemblees locals d’arreu de Catalunya (lapah.cat) i de l’estat espanyol (afectadosporlahipoteca.com).

A finals del 2019 vam participar en el 1er Congrés d’Habitatge de Catalunya, fent un pas endavant en el procés d’organitzar-nos com a moviment per la defensa de l’habitatge. I a Sant Celoni, formem part del casal popular La Clau, juntament amb altres entitats del Baix Montseny.

La PAHC Baix Montseny als mitjans: