Actualment esteu veient LA LLUITA PER L’HABITATGE, LLUITA FEMINISTA – manifest 2021

LA LLUITA PER L’HABITATGE, LLUITA FEMINISTA – manifest 2021

Les nostres vides com a dones dins el moviment per l’habitatge són una lluita diària, feminista i de classe. En la defensa d’un habitatge digne, en posar els cossos defensant les portes de les nostres cases, i les de les nostres companyes, i en confrontar totes aquelles opressions que patim.

Aquest 8 de març volem deixar clar que la lluita per l’habitatge vol dir també lluitar contra les violències patriarcals. Plantant cara als qui ens fan fora de casa fent negoci amb les nostres vides, enviant la policia perquè ens reprimeixi i ens torturi, i deixen el camí lliure perquè les nostres cases siguin una mercaderia. És aquest mateix sistema que ens aboca a feines precàries, que perpetua la violència estructural cap als nostres cossos i que ens condemna a assumir les tasques de cures i reproductives, tant a la llar com a la resta d’àmbits de les nostres vides.

Reivindiquem que pel fet de ser dones o identificar-nos amb identitats dissidents se’ns aboca, de manera sistèmica, a una major precarietat i per tant som més subjectes de patir desnonaments, pobresa energètica i dificultat a l’accés de drets bàsics, ja que sovint se’ns nega la regularització de la nostra situació.

La pobresa està feminitzada i és per això que el moviment per l’habitatge està configurat majoritàriament per dones. Per moltes, la lluita per l’habitatge ha suposat un empoderament molt gran perquè hem passat de viure travessades per la violència a liderar la nostra pròpia lluita i la de moltes, que com nosaltres, ho han perdut tot, també la por.

Cada dia tenim més clar que som nosaltres qui estem liderant les nostres vides i que quan ens unim és quan ens fem més fortes. Necessitarem tota la força per poder combatre aquest sistema que amb la seva brutalitat ens nega una vida digna. Ens unim des de la pluralitat i la col·lectivitat, reconeixent les nostres diferències, escoltant i aprenent les unes de les altres. Aquesta suma ens fa imparables.

El 8 de març sortirem al carrer per demostrar que no restem callades i cridarem prou a les violències que fan de les nostres vides el benefici d’uns pocs!

Deixa un comentari