Victòria al Bloc Caliu!

El gener de 2020 vam anunciar la primera ocupació social d’un bloc de pisos feta des de la PAHC Baix Montseny. Naixia el Bloc Caliu i s’omplia de vida, després de més de 8 anys abandonat i en pèssim estat.

Com ja vam explicar en el seu moment, un dels objectius de l’ocupació era pressionar la Sareb i les institucions perquè iniciessin una negociació per oferir lloguers socials a les famílies allotjades.

Després de mesos de negociacions entre l’Ajuntament de Sant Celoni i la Sareb, s’ha tancat un acord en el qual la Sareb es compromet a cedir per a lloguer social durant 4 anys, prorrogables a 4 més, tots els pisos del Bloc

Aquesta victòria no hauria estat possible sense el rol de la PAHC i la seva acció popular: ocupació de l’immoble, rehabilitació del mateix, reunions de seguiment amb l’Administració per assegurar que la negociació es dugués a terme…

Des de la PAHC seguirem el procés de signatura dels lloguers en cada cas i vetllarem perquè els lloguers s’ofereixin a les persones que estan habitant els pisos.

Celebrem la victòria!
Visca el moviment per l’habitatge!
Llarga vida al Bloc Caliu!

Comunicat de la PAHC BM del 25/01/2020, “Neix el Bloc Caliu”:
pahc.baixmontseny.org/neix-el-bloc-caliu

Comunicat de l’Ajuntament de Sant Celoni sobre el conveni amb la Sareb:
santceloni.cat/document.php?id=27427

Notícia a El 9 Nou Vallès Oriental:
el9nou.cat/valles-oriental/actualitat/la-sareb-cedeix-lus-dun-edifici-ocupat-a-sant-celoni

Notícia a Nació Baix Montseny:
naciodigital.cat/baixmontseny/noticia/16789/-pahc-baix-montseny-anuncia-sareb-accepta-lloguer-social-pisos-bloc-caliu

Notícia al Telenotícies Comarques:

Deixa un comentari