Actualment esteu veient Prenem el que és nostre

Prenem el que és nostre

En temps de crisi capitalista, on més crua i evident es torna l’explotació a la qual ens sotmet aquest sistema, el moviment per l’habitatge català s’omple de coratge i passa a l’ofensiva. 

 Avui les lluites locals i disgregades conflueixen en un cop contra el capital per mostrar la força de la lluita que està per venir. Juntes volem superar l’acció defensiva, la resistència als seus desnonaments diaris, per passar a construir institucions i espais propis de les treballadores, on el capital i l’Estat sigui incapaç d’arribar. Avui les PAHs anunciem l’alliberament conjunt de nous habitatges col•lectius arreu de Catalunya que passen a incorporar-se al parc d’habitatges populars d’Obra Social Catalunya. Des de Sabadell, a Lleida, passant per Sant Celoni i Manresa, arranquem nous habitatges a de les mans de bancs i fons voltors per els convertir-los en espais de poder popular.No deixarem als nostres enemics fer-se rics mentre ens van prenent la vida. 

Aquest Primer de Maig, la diada de la lluita de la classe treballadora, anunciem que desenes de famílies veuran garantit el seu dret a un sostre, una llar, un habitatge digne… Això només és possible gràcies a l’organització popular, al suport mutu i persistència que ens defineix a la PAH. Malgrat els cants de sirena i les falses promeses de lleis més justes, tornem a ser el moviment per l’habitatge qui fem una passa endavant i arrenquem de les butxaques del capital uns pisos que ens pertanyen. Els decrets antidesnonaments i el control de preus de lloguer s’han demostrat inoperants per frenar l’especulació i avarícia de bancs i fons voltors. No hi ha res més clar que la impossibilitat de trobar un punt d’equilibri entre el desig de benefici dels propietaris i la voluntat dels treballadors de viure dignament amb la nostra gent. Aquest conflicte entre propietaris capitalistes i la classe treballadora mai acabarà en empat: mentre segueixin tenint les claus de les nostres cases, nosaltres seguirem amb la por de ser expulsades.

Ara, les eleccions municipals que arriben posaran en evidència els límits de la socialdemocràcia. La classe política prepara un discurs ple de promeses de futur mentre el capital es rearma i esterilitza tota reforma. Nosaltres, lluny d’escoltar-lo, advertim que davant un atac a les infraestructures alliberades pel moviment per l’habitatge, respondrem d’igual manera durant les seves campanyes. Unes campanyes que des de fa anys es dediquen a trepitjar els nostres barris per assenyalar i dividir a la nostra gent. No és cosa nova, quan el capital entra en crisi sempre busca formes d’assenyalar a un altre costat. Avui, enmig d’una de les campanyes mediàtiques més agressives dels últims anys, des de les PAH’s de diferents punts de Catalunya, els ho diem ben clar: a la nostra gent ni tocar-la! Tenim molt clar qui és el nostre enemic, qui fa que cada dia sigui més difícil aconseguir un lloguer,qui s’enriqueix amb la pujada de preus i, sobretot, quina serà la nostre posició. 

Ens organitzem i lluitem; contra aquest sistema en decadència i en la construcció d’un món nou que estem començant a dibuixar. I seguim, constants i compromeses, perquè no pararem fins a l’últim alè.

#AixíEstanLesCoses

Visca la lluita de la classe treballadora!

Deixa un comentari