Actualment esteu veient La família Gómez-Pérez, a judici

La família Gómez-Pérez, a judici

La Plataforma d’Afectades per l’Habitatge i el Capitalisme del Baix Montseny ens hem trobat avui davant dels jutjats de Granollers per donar suport a una companya víctima de l’assetjament immobiliari per part de la família Gómez-Pérez.

Tal i com ja vam assenyalar ara fa un any, aquesta família, a través d’un complex entramat d’empreses, acumula una extensa llista de pràctiques d’especulació i assetjament a diferents municipis del Baix Montseny. Durant l’hivern i la primavera passada van apujar el lloguer més del doble a més de vint famílies, fent que moltes haguessin de marxar del poble. Les que van decidir quedar-se i resistir davant la injustícia van ser dianes constants de pràctiques d’intimidació i assetjament: tallar el gas i l’aigua, trencar cartes, trucar a altes hores de la nit… Des de la PAHC, i després que algunes d’aquestes veïnes vinguessin a l’assemblea, vam iniciar una campanya de visibilització d’aquestes males pràctiques amb molt bona acollida al poble. Durant setmanes vam rebre moltes mostres de suport, també per part d’altres persones i famílies que havien sigut víctimes d’altres males praxis per part de la família Gómez-Pérez. En aquest context també es van presentar denúncies a l’Ajuntament de Sant Celoni exigint mesures. A expenses d’això, les pràctiques d’assetjament van incrementar; seguir algunes veïnes pel carrer, increpar-les o amenaçar-les explícites són només alguns dels exemples dels últims mesos.

Després de mesos de lluita incansable, finalment la majoria de veïnes del blocs 22 i 24 del carrer Lluís Companys de Sant Celoni han acabat marxant de casa seva. L’entorn hostil va generar tanta angoixa i patiment que ha resultat impossible mantenir la confrontació. Algunes d’elles encara pateixen les conseqüències psicològiques d’haver estat exposades a aquest ambient.

Avui se celebra el judici contra un dels membres de la família, acusat d’assetjament per part d’una companya. Aquest és només un dels judicis programats en contra la família Gómez-Pérez. Sabem que no tenim la justícia del nostre costat. Malauradament, sense proves fermes, l’acusat probablement en sortirà indemne. Però és justament per això seguim assenyalant la impunitat, que seguim treballant perquè l’administració prengui mesures i perquè els especuladors i assetjadors no hi tinguin cabuda als nostres pobles.

Deixa un comentari