Actualment esteu veient Justícia, estabilitat i dignitat: lloguer social per a les famílies del bloc Caliu

Justícia, estabilitat i dignitat: lloguer social per a les famílies del bloc Caliu

Avui hem guanyat. 

Avui recollim els fruits de la nostra lluita.

Avui guanya el moviment popular i l’organització de les veïnes. 

Aquest matí les 7 famílies del bloc Caliu han signat un lloguer social. 

El bloc Caliu és el primer bloc recuperat per la PAHC Baix Montseny de les mans del banc dolent, la SAREB. Després de 13 anys d’abandonament, el gener de 2020 iniciem la història d’aquest bloc, un espai rehabilitat col·lectivament on hem dedicat un munt d’hores de feina, diners i il·lusió. Gràcies a la solidaritat del poble i les seves veïnes, 7 famílies convertien les parets de formigó en la seva llar i omplien de vida el bloc.

Les famílies del bloc Caliu havien exhaurit les vies administratives per aconseguir una llar, ni la situació de vulnerabilitat ni la presència de 12 menors eren raó suficient per accedir a un habitatge digne. Tant l’administració com l’ajuntament eren incapaços d’oferir una alternativa, varen buscar refugi a l’assemblea de la PAHC Baix Montseny. 

A través de l’Obra Social de la PAHC es consolidava un grup de famílies que esdevindrien veïnes, algunes no estaven segures ni convençudes d’emprendre una nova aventura, però gràcies al treball i empoderament col·lectiu van decidir-se a ocupar. Avui, i durant els propers 7 anys, les famílies respiren més tranquil·les gràcies al coratge i suport mutu que requereix enfrontar-se a la propietat privada i les Administracions.

El bloc Caliu ha estat durant més de 3 anys habitatge i espai de trobada, on s’han acollit assemblees, reunions i activitats fent honor al seu nom. Deixem el bloc per iniciar una nova etapa per la seva comunitat de veïnes i la PAHC Baix Montseny, però la història del bloc Caliu no acaba aquí, la seva flama seguirà present en la memòria de totes les veïnes i companyes que creuen que una alternativa és possible. 

Tenim clar, però, que la lluita no s’acaba, que aquesta és només una petita victòria de moltes que han d’arribar; i que no deixarem de lluitar fins que hàgim acabat amb totes les formes d’opressió d’aquest sistema capitalista injust i salvatge que atempta contra tota expressió de vida. 

La lluita és l’únic camí!

Deixa un comentari