Actualment esteu veient Prou abusos, famíla Gómez-Pérez

Prou abusos, famíla Gómez-Pérez

Necessitem tot el suport. Signa aquí a favor dels lloguers socials i en contra l’assetjament immobiliari!

La Plataforma d’Afectades per l’Habitatge i el Capitalisme del Baix Montseny iniciem avui un camí per denunciar directament la família Gómez-Pérez: les persones que hi ha al darrere d’un complex entramat d’empreses (Alerce, Gopeio, Mollusca…) que han arribat a tenir més de 50 propietats al Baix Montseny.

Assenyalem que els Gómez-Pérez:

Expulsen les nostres veïnes del poble

Els contractes de moltes de les famílies dels blocs 22 i 24 del Carrer Lluís Companys s’acabaven durant la tardor del 2020. Al llarg de l’any, onze de les famílies dels blocs van anar rebent les noves ofertes de contractes on se’ls informava que els apujarien el lloguer més del doble, en la majoria dels casos de 400€ a més de 900€. En alguns casos la notícia que havien de marxar va arribar amb menys dels 30 dies d’antelació establerts per llei, fet que va permetre la pròrroga immediata del contracte per un any.

En plena situació d’emergència sanitària i social, quan moltes de les famílies han vist reduïts radicalment els seus ingressos per la pèrdua del seu lloc de treball, aquestes pujades abusives del lloguer els han estat impossibles d’assumir. Davant d’això, cinc famílies han hagut de marxar durant els darrers dos mesos. Entre les persones que han acabat marxant hi havia gent gran, criatures i persones dependents amb la necessitat de pisos adaptats. Les darreres setmanes ens relataven que patien ansietat i se sentien molt angoixades. Tenien les caixes de la mudança fetes sense tenir encara una alternativa on anar. Algunes fins i tot han hagut de marxar del poble per no poder assumir el preu de l’habitatge de Sant Celoni. És així com l’especulació immobiliària impacta sobre la vida de famílies celonines.

Unes altres tres famílies van optar per quedar-se a casa seva tot sabent que no podrien pagar el lloguer. Són aquestes veïnes les que s’han fet fortes amb la PAHC i ara s’enfronten a demandes per impagament de lloguer.

Assetgen, intimiden i amenacen els seus inquilins

Tallar el gas i l’aigua, picar el timbre insistentment passades les deu de la nit, insultar o extraviar cartes són només algunes de les males pràctiques que han afectat les famílies dels blocs del Carrer Lluís Companys de Sant Celoni els darrers mesos. Els Gómez-Pérez s’han aprofitat de la poca coneixença que tenien algunes veïnes dels seus drets com a llogateres, en alguns casos forçant-los a firmar documentació que no entenien.

El Gómez i la seva família s’han dedicat a crear un entorn hostil que ha generat angoixa i patiment a moltes veïnes, que ha provocat que moltes acabessin marxant davant la impossibilitat de mantenir aquesta confrontació. Des de la PAHC denunciem aquest assetjament, contemplat com una discriminació en l’accés a l’habitatge en l’article 45 de la Llei del dret a l’habitatge de Catalunya (18/2007).

Tenen desenes de cases amb famílies vulnerables i cap lloguer social

Les nostres companyes han iniciat processos per exigir lloguers socials tal com obliga la llei als grans tenidors. Coneixedors de les seves obligacions, l’estratègia de la família Gómez-Pérez ha passat en primer lloc per la creació de diverses empreses: Mollusca, Alerce o Gopeio. Les últimes setmanes, han optat per complementar-ho amb una segona estratègia, vendre el màxim de propietats. Per això, dels 11 pisos del carrer Lluís Companys afectats inicialment ja se n’han venut 5 i del total de 45 propietats que tenien només entre Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, ja només els en queden 12. Tot això sense comptar propietats en altres municipis de Catalunya ni altres propietats com locals, garatges o solars.

Per a la família Gómez-Pérez el negoci immobiliari ha primat sempre per sobre dels drets de les famílies, i especialment d’aquelles més vulnerables. Reclamem lloguers socials per a les famílies que ho necessiten, algunes de les quals fa més de deu mesos que van iniciar els tràmits.

Tot això no són fets aïllats, és una estratègia que té com a únic objectiu forçar les veïnes a marxar de casa seva i poder obtenir beneficis amb l’habitatge de les persones més necessitades. Per tot això, enviem un missatge alt i clar a la família Gómez-Pérez: no pararem fins que s’acabi la impunitat, fins que pareu d’atacar i assetjar a les nostres companyes i fins que no oferiu lloguers socials a les famílies que ho necessiten.

No en sortireu impunes!

#GómezPérezProu #NoSortireuImpunes

Necessitem tot el suport. Signa aquí a favor dels lloguers socials i en contra l’assetjament immobiliari!

Necessitem tot el suport. Signa aquí a favor dels lloguers socials i en contra l’assetjament immobiliari!

Aquest article té 1 comentari

  1. PAH cardefeu

    Tot el.nostre suport.companyes. Indignades per el que esteu passant i ens fem ressò del vostre problema.
    Aquí ens teniu per tot allò que faci falta. No podem permetre que ningú faci de la vivenda un bé especulatiu.
    PAH Cardedeu.

Deixa un comentari