Actualment esteu veient Contra Cerberus i el capital, la força veïnal

Contra Cerberus i el capital, la força veïnal

Aquest matí la solidaritat i el suport mutu han aturat el desnonament que el fons voltor Cerberus volia executar a Sant Celoni. Tot i el fort desplegament policial (amb més de 6 furgonetes de l’ARRO), les més de 50 persones aplegades davant la porta hem pogut celebrar que l’Andrés, l’Emi i l’Andrés es queden a casa.

L’Andrés i la seva família fa més de 7 anys que participen de manera regular a l’assemblea de la PAHC. El pis on viuen, del carrer Rusiñol de Sant Celoni, ha anat canviant de mans: del BBVA a Divarian, de Divarian a Cerberus. Sempre propietat de grans especuladors que, lluny de garantir el dret a l’habitatge, s’han dedicat a expulsar les veïnes del poble i a especular.

Durant aquests anys, hem començat en dues ocasions els tràmits per aconseguir el lloguer social pel pis on viuen. La darrera vegada el procés es va aturar quan el tribunal constitucional va tombar la Llei 24/2015 que obligava als bancs i fons voltors a oferir lloguers socials a famílies vulnerables. Aquesta vegada, tot i la moratòria anti-desnonaments encara vigent, el llançament havia de tirar endavant.

Assenyalem també la des-responsabilització de l’Ajuntament de Sant Celoni davant d’una situació que s’ha anat cronificant. Amb lloguers que es situen de mitjana a més de 700€/mes i amb un parc de lloguer social de només 62 pisos (molt per sota del que està estipulat), la majoria de famílies afectades per situacions d’habitatge precari o desnonaments immediats, es veuen abocades a situacions límit d’incertesa i precarietat.

Des de la PAHC afrontem les problemàtiques de l’habitatge des de baix, amb l’energia col·lectiva i els esforços de totes. La ràbia que sentim avui només es suavitza al veure l’expressió de solidaritat i suport mutu de les companyes de l’assemblea, de les veïnes del poble i de totes les persones que han vingut a donar suport dels diferents col·lectius per l’habitatge de la comarca. És aquesta solidaritat la que ha permès que la família segueixi a casa seva i que puguem seguir lluitant per un lloguer social.

Avui també celebrem que les companyes de la ILP d’habitatge han aconseguit desbloquejar el tràmit de la nova Llei i hem reactivat el compte enrere per aprovar de nou les mesures antidesnonaments anul·lades. És a dir, recuperar la llei tombada pel constitucional. Ha estat també aquesta pressió la que ha facilitat la negociació amb la comitiva judicial. Esperem per tant, que s’aprovi el més aviat possible i poder tramitar un lloguer social per a l’Andrés i l’Emi.

#SiSePuede

Deixa un comentari